Formule voor babymelk

Gezonde babyvoeding

Als uw baby al vaste voeding eet, is het tijd om meer variatie in het dieet van uw baby aan te brengen en moet u wat babymelkvoeding toevoegen.

Als uw baby 6 maanden oud is geworden en nog steeds geen tanden heeft, moet ze nog kennismaken met vast voedsel. Haar eerste voedingsmiddelen kunnen gepureerde vruchten en groenten zijn die tussen het kauwen en slikken van het kind terechtkomen. Als u een blender of een voedselmolen gebruikt, maak dan fijn wat uw baby interessant lijkt en meng het in voedingszakjes. Als u ijsblokjesbakjes gebruikt, vul ze dan met hele vruchten, zoals perziken, pruimen, tomaten en pompoen en vries ze in.

Als je kind nog geen tanden heeft en al tekenen van kauwen vertoont, moet zijn eerste voedsel veilig zijn om op te kauwen. Je baby moet beginnen met een zacht gesneden appel of peer met een veilige kauwbare, zachte vulling. Een peer die geschild is, is goed. Probeer eens een dun geschild worteltje te schillen en de schil erin te vervangen. Een zeer rijpe papaja is geweldig, verwijder de schil en consumeer het met erwten of gekookte pasta, het smaakt zoet met of zonder zout.

Na de leeftijd van 3 à 4 maanden kunt u voedsel introduceren dat moeilijk te kauwen of door te slikken is voor uw baby, hard voedsel is filosofisch fruit, pasta, en vla of een groentepuree.

Het moment van introductie van gezonde babyvoeding varieert naar gelang de leeftijd. De leeftijd waarop uw baby met het geven van voeding begint, hangt af van de kwaliteit van de voeding, de algemene motorische ontwikkeling en de stofwisseling. Typisch is dat de eetlust van een baby begint te groeien, hij zal een kleinere maar frequentere voeding nodig hebben op het 2de en 3de levensjaar. Vóór de leeftijd van 2 jaar hebben de meeste baby’s 1 tot 1 1/2 ons halfhydrateerde of vloeibare zuigelingenvoeding of moedermelk nodig om een verstopping te voorkomen. Na de leeftijd van 2 jaar groeien de behoeften van baby’s en hebben ze 1 tot 1 1/2 ons vaste babyvoeding nodig om hun energiebehoefte op peil te houden.

De meeste voedingsmiddelen zijn opgebouwd uit delen, een deel eiwit en twee delen koolhydraten. Eiwit is te vinden in dierlijke of plantaardige eiwitbronnen. Dierlijke bronnen zijn vlees, gevogelte, vis, eieren, kaas en melk. Plantaardige bronnen zijn bonen, erwten, winter- of zomerpompoen, en groene en gele groenten zoals spinazie, kool, en broccoli. Als u het niet zeker weet, aarzel dan niet om uw arts te vragen om bij uw kinderarts na te vragen wat de juiste leeftijd is voor uw kind en wat u het beste kunt serveren.

Sommige baby’s zijn lactose-intolerant; de meest voorkomende oorzaak is een allergie voor lactose. Geef uw baby nooit flesvoeding of andere voedingsmiddelen die lactose bevatten. Deze voedingsmiddelen kunnen een suikerintolerantie verergeren of reacties van zuigeling J veroorzaken.

Door een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te introduceren, helpt u uw baby om het voedsel te kiezen dat bij haar gehemelte past. U geeft uw baby de kans om gezonde eetgewoonten te ontwikkelen die ze aan u zal doorgeven wanneer ze de keuze heeft om gezonde voeding te kiezen.

Na 6 maanden zijn de meeste baby’s in staat om tafelvoeding te eten. Zorg ervoor dat uw kind klaar is om eenvoudige tafelvoeding te eten, bijvoorbeeld met een lepel of vork. Zet een bord met gehakte worteltjes en gestoomde doperwten op tafel en bied vervolgens kleine stukjes kipfilet en gebakken groenten aan. Geef uw baby een klein lepeltje van alle soorten gezonde voeding en controleer op allergieën. U kunt allergieën voor allerlei voedingsmiddelen vaststellen als onderdeel van een voortdurende controle van het totale dieet.

Introduceer alleen voedsel uit de reeks die zij eet. Als u een nieuw voedingsmiddel introduceert, probeer dan af en toe te wisselen met soortgelijke of andere voedingsmiddelen. Gebruik ook verschillende kruiden om het voedsel smakelijker te maken. Zorg er bovendien voor dat voedsel dat verstikkingsgevaar oplevert weinig voorkomt in het dieet van uw kind. Als uw kind eenmaal klaar is met eten, kunt u hem leren om zijn speelgoed op te ruimen als hij ermee klaar is en het meteen weer op de eettafel te zetten. Als uw baby u onder druk zet om dingen vast te houden en niet meer hetzelfde wil, zullen u en uw baby het samen heel moeilijk krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *