Hoe kies je een aanbieder van kinderopvang?

Er zijn veel verschillende vormen van kinderopvang, van fulltime kinderdagverblijven compleet met crècheleidster, tot naschoolse opvang in een privéwoning, tot familieverzorgers die gespecialiseerd zijn in kinderopvang. Kinderopvangcentra bevinden zich voornamelijk in buurthuizen, bibliotheken, ziekenhuizen en openbare scholen.

Voordat u een kinderopvangaanbieder inhuurt, moet u te weten komen wat hun ervaringen in het verleden zijn en of zij klachten hebben of verzameld. Klachten onderzoeken door de federale wet te controleren of ze een geschiedenis van het maken van lichtzinnige klachten tegen andere hebben.

Als u op zoek bent naar een aanbieder van kinderopvang, zorg er dan voor dat u een aantal referenties krijgt van hun vroegere klanten. Vraag de ouders om een aantal referenties en telefoonnummers, zodat u ze kunt bellen, terwijl u alle telefoonnummers controleert. U wilt niet iemand inhuren die alleen maar veel telefoontjes voor u pleegt.

Een belangrijk punt om te controleren bij het inhuren van iemand zijn de ouderlijke rechten. Kennen zij de medische gegevens van uw kind en de medische geschiedenis van uw kind?

De kinderarts van uw kind heeft informatie over de kinderopvangaanbieder als zij uw kind uit de opvang hebben gehaald.

De kinderverzorger moet ook het certificeringsformulier van de kinderverzorger van het kind ondertekenen.

Voor meer informatie over de medische toestand van kinderen kunt u terecht bij de reguliere arts van uw kind. Een leerkracht, een kinderdagverblijf of een andere zorgverlener kan ook redelijk op de hoogte zijn van de medische toestand van een kind en de zorgverlener hoeft niets te vragen of de ouder op de hoogte te brengen van de gezondheidskwestie van uw kind. Een zorgverlener mag bijvoorbeeld alleen vragen hoe uw kind eruitzag en wanneer uw kind in het kinderdagverblijf werd behandeld. Vergeet niet dat de ouder het recht heeft om vragen te stellen als een kind ziek is, vooral als dat kind minderjarig is. Als u de zorgverlener bij naam noemt, vraag dan of de zorgverlener en het kind het kind bij hun voornamen zullen noemen. Ouders moeten in staat zijn onmiddellijk nauwkeurige informatie over hun kind te geven.

Bij veel aanbieders haalt de beheerder het kind meestal op om het naar school te brengen. Vindt u het verstandig om uw kind in de kinderopvang van uw gemeente toe te laten terwijl u weg bent? U hoeft alleen maar te weten of de aanbieder gecertificeerd is om kinderen met een handicap op te vangen. Vraag of de kinderopvang in uw staat voor deze dienst is gecertificeerd.

Vraag wat de uren zijn. Is het dagelijks van vijf tot acht of zijn er bepaalde tijden van de dag waarop de verzorger beschikbaar is? Afhankelijk van uw uren voordat uw kind naar de kinderopvang gaat, hebt u misschien een andere aanbieder nodig dan u gebruikt wanneer het kind bij u thuis is. Kinderen zullen het nieuwe schema van de kinderopvangaanbieder gebruiken, dus als u een werkende ouder bent zult u ook het schema van het kind goed in de gaten moeten houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.