Hoe kom je in een douche

Verloskundigenpraktijk Dordrecht

Elk jaar nemen duizenden vrouwen zwangerschapsverlof op van hun werk, niet omdat zij ziek zullen zijn, maar om tijd aan hun baby te geven. Waar paren naartoe gaan om hun baby te krijgen, hangt grotendeels af van het aantal familieleden dat al in de buurt is en het aantal weken dat zij zich kunnen veroorloven om te gaan logeren. Maar één ding blijft hetzelfde voor de eerste geboorte. De normale “baby shower” is een gelegenheid waarbij de meest onverwachte baby in de wereld wordt verwelkomd.

Als u niet veel hebt voorbereid, vooral voor de eerste uren, is bezoek welkom in uw ziekenhuis zodra de baby geboren is, terwijl u nog in het ziekenhuis bent. Praat met je bezoekers en laat ze dingen meenemen die je misschien handig vindt, zoals luiers, een klein dekentje om de temperatuur te regelen, extra zwangerschapskleding, zeepjes, of kaarsen om te gebruiken tijdens de nacht na de bevalling. Alles wat je wilt of nodig hebt is meestal gratis, dus je hoeft niet te beknibbelen op je spullen.

In de loop van de dag zullen uw gedachten bij de baby zijn. De verpleegsters zullen namen en een korte beschrijving van uw baby hebben, en het meeste ziekenhuispersoneel zal vertrouwd met u zijn. U wordt meegenomen om de baby te zien, en het personeel zal controleren of u zich in een comfortabele omgeving bevindt. Sommige vrouwen vinden het nuttig om een briefje mee te nemen met de groeten en het afscheid van uw bezoekers, om hen aan te moedigen nog eens te bellen. Tegen de avond, of de volgende dag, zult u zich veel meer op uw gemak voelen, en u zult in staat zijn om de baby achter te laten in de zorg en op de plaats tegen de tijd dat de eerste verpleegsters klaar zijn om u te halen. Uiteindelijk kunt u heel tevreden gaan slapen.

Je zult merken dat je je na vele, vele uren weeën, schommelen, van houding veranderen, zelfs van japon verwisselen, ontspannen, niet gestresst en klaar om naar huis te gaan voelt. Soms is het mogelijk om onder de douche te stappen, iets zoets te eten, en diep adem te halen om op weg naar huis te zijn. Jammer om het lang te laten wachten.

Ook als je niet in het ziekenhuis bent, zal je verloskundige je rondleiden in het ziekenhuis als je daar aankomt. Ze zal je uitleg geven over je prenatale verzorging en over de verschillende dingen die je waarschijnlijk nodig zult hebben, bijvoorbeeld een echografie, het testen van de hartslag van je baby, een bekkenonderzoek of een aantal denkoefeningen. In het laatste geval zijn de bezoeken van je verloskundige het belangrijkst: ze zal de hele tijd bij je zijn, dus je moet goed voorbereid zijn.

Lees meer:
Kraamzorg Dordrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.