Hoe krijg je je baby onder directe medische interventie

Kraamzorg Schiedam

Het is prima om je baby onder direct medisch ingrijpen te stellen als dat is waar je voor kiest, maar de meeste artsen geloven dat een natuurlijke manier voor een moeder en baby om zich te binden, te bevallen en te beginnen met het herstellen van de energie, kracht en gezondheid het beste is.

Lees verder om uit te vinden hoe:

100% van alle in het ziekenhuis geboren baby’s wordt na een keizersnede of VBAC (vaginale bevalling na keizersnede), die vaak kritisch voor de NICU is, overgebracht naar een gespecialiseerde kraamafdeling. In bijna 13% van de kraameenheden gebeuren alle keizersneden rechtstreeks op de NICU. Dit betekent dat alle bloedvaten van uw baby en de placenta, die zo belangrijk is voor de gezondheid van uw baby, de eerste bloedvaten van uw baby zijn. Dit is een medische beslissing van de verloskundige, de vroedvrouw en de verpleegkundige: de baby kan niet meer overleven.

Waarom is het zo belangrijk voor u om te weten dat uw baby niet mag bezwijken? Omdat studies hebben aangetoond dat baby’s een directe keizersnede zonder interventie niet overleven, ze bezwijken omdat ze ofwel geen zuurstof bij de foetus kunnen krijgen ofwel de bevalling niet tot de wee├źnfase vordert.

Stel je voor dat je je baby kunt vasthouden, z’n gezicht kunt zien, z’n gehuil kunt horen en weet dat je baby het zal overleven. Je baby zal niet naar de operatiekamer gebracht worden en opengesneden worden door de technici.

De artsen raden u aan om na een keizersnede ten minste twee dagen thuis te blijven als uw baby in uw baarmoeder ligt. U zult tijd nodig hebben om te genezen en weer op krachten te komen voor een gezonde twee weken na een keizersnede.

Als je kraamzorg krijgt bij de kraamkliniek, zal je verloskundige een afspraak met je maken voor een bloedafname bij je zorgverlener, zodat je baby kan worden getest op eventuele infecties die na de bevalling kunnen zijn ontstaan. De verloskundige zal je ook vragen om drie dagen na de bevalling te komen in de kleren die je droeg voor je zwangerschap, want dat is goed voor je baby. Het lichaam van een vrouw is vergevingsgezinder dan dat van een man tijdens de zwangerschap en je zult er zeker van willen zijn dat je baby niet in gevaar is.

Naast die dingen zul je hulp nodig hebben om je energie terug te krijgen. Dit doe je door naar buiten te gaan en je lichaam uit te dagen en je opgewonden te voelen over je baby in je armen omdat je zo opgewonden bent over de nieuwe jij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.