Hoe te zorgen voor uw vroedvrouw?

Verloskundigenpraktijk Dordrecht

Een vroedvrouw kan een arts zijn, een verpleegster die is opgeleid in de geboorte, of een diploma dat een correspondentiecursus volgt, zoals theonics of andere natuurlijke bevallingen. Vroedvrouwen zijn opgeleid in hoe ze voor jou, je lichaam en je groeiende baby buiten moeten zorgen. Deze vroedvrouwen bieden natuurlijke bevallingseducatie aan en ze willen je helpen om een veilige en bevredigende bevalling te bereiken en op die manier daarna terug te keren naar je huis. Verloskundigen zorgen voor vrouwen, zij zorgen voor jou! Je bent een individu met veel individuele behoeften in deze wonderbaarlijke reis die je op je kop heeft gezet. Een vroedvrouw zal bij je zijn bij elke stap van de weg als een geboorte ouder.

Dus als je een gesprek hebt met een vroedvrouw, zijn hier wat vragen en uitspraken die je jezelf kunt stellen.

B)* HEBT U een uitgebreide kennis van de bevalling? wordt gevraagd door veel vrouwen die een bevalling hebben meegemaakt. De vroedvrouw zal goed weten wat u in de verschillende fasen van uw zwangerschap kunt verwachten en wat u moet doen in geval van nood, vooral als het om een ongeplande bevalling gaat.

* Helpt u vrouwen bij alle stadia van de bevalling? Er zijn geen algemene medische rollen bij de bevalling. Het kan zijn dat vroedvrouwen vrouwen moeten bijstaan bij hun bevalling of misschien onder toezicht.

* Welke opleiding of ervaring heb je? Ervaren vroedvrouwen zijn opgeleid in veel verschillende technieken, waaronder krachtige natuurlijke bevallingstechnieken. Verloskundigen die zijn opgeleid in natuurlijke bevallingen zijn in staat om vrouwen te ondersteunen tijdens het bevallingsproces en zullen bij je zijn lang nadat je bevalling heeft plaatsgevonden. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de keuze van een verloskundige.

* Krijg ik alle informatie? De vroedvrouw die je kiest moet evenveel informatie hebben als jij – hun expertise is belangrijk. Je moet vragen wat voor soort geboorte je van plan bent te hebben, wat de medische procedures zijn die bij elke geboorte inbegrepen zijn. Je moet een vroedvrouw die ervaring heeft met de zuigeling, alleen vragen wat voor soort apparatuur de vroedvrouw zal gebruiken. Dit is vooral belangrijk als je een keizersnede hebt. Informatie van tevoren weten zal helpen je lichaam en je baby te beschermen en er zijn momenten dat je misschien moet worden vastgebonden.

Dit zijn allemaal zeer belangrijke vragen om te stellen. Het is belangrijk dat u alle informatie krijgt die u kunt krijgen. U moet zich op uw gemak voelen bij uw keuze en het is belangrijk dat u het gevoel hebt dat u tijdens uw zwangerschap wordt beschermd en dat er voor u wordt gezorgd. Het is nuttig om de verloskundigen te vragen of ze gedocumenteerde steun hebben van andere zorgverleners, zoals verpleegkundigen, diëtisten, of anderen die bij je zullen zijn tijdens de weeën en de geboorte. Je moet er zeker van zijn dat er altijd een verpleegkundige aanwezig is (niet alleen voor jou) en dat zij weten wat voor soort ondersteuning je verloskundige heeft.

Veel vrouwen nemen bijvoorbeeld maar één verzorger bij wie ze zich op hun gemak voelen, maar in werkelijkheid heb je er maar één, en soms kan een vroedvrouw of doula je bijstaan of helpen. Het is belangrijk om er een te kiezen die geduldig en begripvol is, maar die je niet overweldigt van de verantwoordelijkheid. Ook is het geen optie om je op je gemak te voelen als je in verwachting bent van een gezonde baby.

Als veel vrouwen de rol van vroedvrouw overwegen, is hun andere klinische rol. Artsen en verpleegkundigen die samenwerken met vroedvrouwen zijn enkele van de beste ervaringen om te hebben. Verloskundigen kunnen op gesprek komen met verpleegkundigen en hebbenFill-In-The-Blanks hier om problemen aan te pakken die zich kunnen voordoen. Verloskundigen kunnen deze steun gebruiken voor een verscheidenheid van redenen, waaronder het omgaan met bevallingen met een hoog risico en het geven van lessen over de juiste natuurlijke bevallingstechnieken. Veel vrouwen hebben een sterke band met vrouwen in het beroep van verloskundige, vooral degenen die ook kinderen hebben.

Als je van plan bent om medische ingrepen te doen tijdens je bevalling of als je tegen de stroom in gaat, kan het verleidelijk zijn om een vroedvrouw te zoeken. Het lijkt soms de beste manier om je tijdens je zwangerschap, bevalling en geboorte te laten bijstaan en je zult merken dat er veel vrouwen zijn die zich in deze positie bevinden.

In de Amerikaanse samenleving lijkt het erop dat vooral bij medische beroepsbeoefenaren veel te leren valt, zodat verloskundigen een doelgroep worden om mee te werken. Om eerlijk te zijn is er veel kruisbestuiving tussen de twee groepen. De vroedvrouwen en de artsen kunnen heel goed met elkaar samenwerken. Maar al te vaak worden de vroedvrouwen in een schimmig hoekje geplaatst en in het duister gehouden voor de momenten waarop het misloopt en zij niets kunnen doen. Hetzelfde kan gelden voor de vaders en moeders van zowel de artsen als de vroedvrouwen. Zij worden door een zorgzame, respectvolle opstelling verzekerd, die meestal veel te taai zijn voor een andere manier.

Lees meer

Kraamzorg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.