Hoe ken je de gaven van je kind?

Is mijn kind hoogbegaafd

Het psychologisch personeel van een school zal met de ouders en de leerkrachten samenwerken om ervoor te zorgen dat uw kind zich sociaal ontwikkelt. Het goede nieuws is dat dit gemakkelijk vroeg kan worden ontdekt. Het moeilijke gedeelte is echter om uit te vinden of uw kind een begaafde persoonlijkheid heeft of niet.

Er komt natuurlijk veel kijken bij het inschatten van de gaven of talenten van uw kind. Maar om ze vroeg op te sporen, is therapie aan te bevelen. Natuurlijk kunnen veel dingen de ontwikkeling van uw kind op jonge leeftijd beïnvloeden. Maar als u een goede en gelukkige jeugd wilt hebben waarin uw kind altijd lacht en een muziekinstrument bespeelt, is het nu het belangrijkst hoe u de gaven en capaciteiten van uw kind in kaart brengt.

Natuurlijk is het van het grootste belang dat je de gaven van je kind kunt herkennen, maar hoogbegaafde kinderen hebben ook andere aspecten van hun persoonlijkheid die van invloed kunnen zijn op hun ontwikkeling, hun gedrag en hun omgang met andere kinderen. Het zit hem allemaal in de beoordeling van de persoonlijkheid van een persoon en hoe begaafd hij of zij is. Veel hoogbegaafden weten niet dat ze een IQ van minder dan 115 hebben en worden bestempeld als “intellectueel superieur met bijzondere kwaliteiten die onderwijs vereisen”.

Vertrouwen in de Leraren

Als u meer wilt weten over de leraren van uw kind, vraag dan om hun getuigschriften te zien. U mag een paar certificaten onder de leraren van uw kind onderscheiden, maar u moet bewijzen dat hun certificaten niet zomaar gewone certificaten zijn. Bekijk het profiel van de leerkracht op de website van de school en controleer de relatie tussen de leerkracht en de school van die leerkracht. Een positieve relatie met de leraren van uw kind zal u helpen de academische vooruitgang van uw kind te volgen en te controleren welke leraren hij of zij goed presteert. U moet ook de onderwijs- en bestuurservaring, de kwalificaties en de manier van lesgeven van de docenten controleren. Elk aspect van de leerkrachten is belangrijk, de leerkrachten staan allemaal achter uw kind. Bovendien kan uw kind zich voor hen openstellen vanwege het gelijkeniseffect.

Het effect is dat leerkrachten de neiging hebben hun leerlingen te spiegelen. Ook zij hebben een buitengewone kennis van een onderwerp en kunnen inspireren, zij kunnen wijzen op de sterke punten van uw kind, zij kunnen uw kind helpen leren, en in ruil daarvoor voelt uw kind zich geliefd, aanvaard en speciaal.

Lees meer:
Intelligentieonderzoek kind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.